Kiikurien kuoro

Kiikurien sekakuoro koostuu noin kahdestakymmenestä 30-75-vuotiaasta laulajasta. Kiikurien kuoroon liittymiselle ei aseteta sen suurempia ehtoja; koelauluja ei meille tunneta eikä nuotinlukutaito ole mitenkään välttämätöntä. Tärkeintä on into laulaa, liikkua ja esiintyä.

Kuoro esiintyy sekä omana ryhmänään Kiikurien pelimannien säestämänä että yhteisnumeroissa Kiikurien lasten ja aikuisten kansantanssiryhmien kanssa. Yhteisnumeroissa rajoja ryhmien välillä hälvennetään, sillä kuorolaiset liittyvät usein mukaan tanssikuvioihin ja tanssijoille opetetaan laulujen sanat. Näin saadaan lavalle monikymmenpäinen liikkuva ja laulava joukkio, jollaisia ei Suomessa usein nähdä. Ja omasta tanssitaidostaan ei laulajien tarvitse olla huolissaan, sillä tärkeintä on yhdessä tekeminen ja oleminen - ei kun sekaan vain ja sillä mennään!

Kiikurien konserttien lisäksi kuoro esiintyy tarvittaessa muissakin tilaisuuksissa sekä järjestää omia konsertteja yhdessä pelimannien kanssa. Harjoituksia pidetään syys-toukokuussa tiistaisin klo 18-20 Runosmäen nuorisotalolla, ja syksyisin ja keväisin järjestetään yksi pidennetty sunnuntaiharjoitus. Ennen konsertteja kuoro harjoittelee yhdessä muiden ryhmien kanssa tarpeen mukaan.

Kiikurien kuoron ohjelmisto koostuu pääosin suomalaisesta ja uudelleen sovitetusta kansanmusiikista. Osan ohjelmistosta muodostavat 1900-luvun alkupuolen iskusävelet. Painopiste on musiikin tulkinnassa; laulut stemmoineen opetellaan ulkoa, ja esityksiin kehitellään mausteeksi pieniä koreografioita. Tämä kuoro ei todellakaan patsastele kansiot kädessä - nyt lauletaan!

Katso ryhmien harjoitusajat ja -paikat ja ota yhteyttä!

Kuoronjohtaja Marjaana Puurtinen; turunkiikurit(at)gmail.com

puh. 040-839 2003

Ks. kuva-albumista esimerkiksi otteita kuoron ja pelimannien tammikuun 2011 konsertista "Reikeli" tai Kiikurien vuoden 2014 kevätkonsertista "Tää on vain maailmaa".