Lasten kansantanssiryhmät

Kiikurien lapsiryhmien harjoituksissa tanssitaan, leikitään ja lauletaan sekä omassa ryhmässä että välillä myös yhdessä muiden kanssa. Harjoitusten ohella juhlitaan pikkujouluja ja vappuja porukalla sekä vietetään syys- ja talviriehaa ulkoillen.

Jokaisella ryhmällä on yksi ohjaaja, ja ohjaajat tanssivat itse Kiikurien aikuisryhmissä. Ohjaajilla on taustallaan pitkä tanssikokemus ja useimmilla myös ohjaajakoulutusta. Yhteisharjoituksissa ja esiintymisissä lapset tanssivat yhdistyksen oman pelimanniyhtyeen tahtiin ja lauluun saadaan usein vahvistusta Kiikurien kuorolta.

Ryhmien ikäjakaumat muotoutuvat kullakin toimintakaudella jäsenten mukaan. Lapsiryhmien harjoitukset järjestetään lähes yhtäaikaisesti, joten esimerkiksi eri-ikäisten sisarusten harjoitukset osuvat samoihin kellonaikoihin. Katso alta ryhmien esittelyt ja linkkien takaa harjoitusajat ja -paikat, lisätietoa ohjaajista ja ota yhteyttä!

Kirppu-Kiikurit

Kirppu-Kiikurit poikkeaa muista lapsiryhmistä, koska lapsella on parinaan aikuinen; tämä voi olla äiti, isä, mummi, kummi tai kuka tahansa, joka haluaa jakaa harrastuksen lapsen kanssa. "Kirput" ovat iältään 1-3-vuotiaita ja ainoana pääsyvaatimuksena on kävelytaito. Kirppujen harjoituksissa lauletaan ja leikitään kansanlaulujen ja lastenmusiikin tahdissa turvallisesti oman aikuisen vierellä. Aikuisenkaan ei tarvitse olla huolissaan omasta laulu- tai tanssitaidostaan - tärkeintä on touhuta yhdessä lapsen kanssa tanssin ja musiikin puitteissa.

Vastuuohjaaja: Nelly Virvolampi-Salmi; nelly.salmi3(at)gmail.com

puh. 044-529 9694

Mini-Kiikurit

"Minit" ovat noin 4-5-vuotiaita ja harjoittelevat tanssimaan ilman omaa aikuista. Harjoituksissa leikitään ja lauletaan sekä opetellaan kansantanssin yksinkertaisimpia askelia. Esiintymisiä varten harjoitellaan pääosin suomalaisia laululeikkejä, jotka esitetään vielä ohjaajien avustamana. Tanssiessa lapsen rytmitaju, kehonhallinta ja yhdessä toimimisen taidot harjaantuvat.

Vastuuohjaaja: Nelly Virvolampi-Salmi; nelly.salmi3(at)gmail.com

puh. 044-529 9694

Napero-Kiikurit

"Naperot" ovat iältään noin 6-8-vuotiaita tanssijoita. Harjoituksissa treenataan lähinnä leikkien avulla jo hieman vaativampia askelikkoja, rytmiikkaa ja tanssikuvioita. Naperoiden tansseihin kuuluu pieniä laululeikkejä sekä pidempiä sikermiä. Esiintymisissä ohjaaja on apuna vain tarvittaessa.

Vastuuohjaaja Noora Virvolampi; noora.virvo1(at)gmail.com

puh. 044-526 3361

Pikku-Kiikurit

"Pikkusten" ikähaarukka on 9-13 vuotta. Harjoituksissa treenataan laululeikkien lisäksi ja tuttujen askelikkojen, kuten esimerkiksi jenkan ja valssin, lisäksi myös uusia kansantanssikoreografioita. Esiintymisnumeronsa taitavat Pikkuset hoitavat yleensä omin voimin kokonaan ilman ohjaajia.

Vastuuohjaajat:

Nelly Virvolampi-Salmi; nelly.salmi3(at)gmail.com

puh. 044-529 9694

Noora Virvolampi; noora.virvo1(at)gmail.com

puh. 044-526 3361